02-05-2016 Etappe 7

Sainte-Geneviève - Bourdonné 92 km

Vandaag voor het eerst in korte broek op de pedalen. Maar oeps een spiertje verrekt aan de binnenkant van mijn linker bovenbeen. 

Zo zag de omgeving er vandaag vnl uit.  Koolzaad-  en (nog groene) tarwevelden.

Ging de beklimming van weer een puist te enthousiast aan, terwijl ik niet de goeie versnelling had. In het dorpje  Breancon  bleef de kerk voor mij gesloten en werd ik voor een stempel doorverwezen naar de Mairie.

Lopend de helling op wordt dan toch beloond met dit mooie plaatje. Volgens mij  patrijzen  (Vraag ik nog na bij mijn schoonzoon Sjoerd).jpeg

Lopend de helling op wordt dan toch beloond met dit mooie plaatje. Volgens mij  patrijzen  (Vraag ik nog na bij mijn schoonzoon Sjoerd)

Het kerkje uit de 12e eeuw in Breancon.jpeg

Het kerkje uit de 12e eeuw in Breancon

 Bij de secretaresse werd ik verwelkomt door haar  hondje. Ze had waarschijnlijk geen oppas voor de hond en dan neem je die in Frankrijk gewoon mee naar je werk. Wat ook heel bijzonder is, zijn de spontane aanwijzingen van bewoners aan de route wanneer ik even op een kruispunt sta te twijfelen. Vanavond in  het plaatselijke restaurant Plat du Jour gegeten met een Anne Duchesse(een aanrader).

Plat du Jour. De stokbrood is  helemaal op gegaan.

Het verrukkelijke biertje van Anne Duchesse.jpeg

Het verrukkelijke biertje van Anne Duchesse

Morgen een rust(ige) dag. Het is slechts 40 km naar Chartres. Ga de stad bezichtigen.

© Copyright 2016 Harry Stens