28-04-2016 Etappe 3

Duffel - Deux Acren oftewel 2 Akkers 91 km.

Ik zit hier op de taalgrens Vlaanderen/Wallonie vandaar de dubbele naam. Met de wijsheid op bijgevoegde  foto ben ik vanmorgen op pad gegaan. 

Eindelijk met zon, dat was van korte duur want vanmiddag zette Pluvius de sluizen weer helemaal open. En om dan na 4 natte en hele koude dagen er iets van te maken, valt ook mij zwaar. Tot overmaat van ramp heb ik onderweg mijn regenbroek en hoezen laten liggen. In Aalst bij Zeeman een  nieuwe gekocht, maar geen hoezen. Met als gevolg dat heel langzaam mijn schoenen vol liepen. En dat is niet fijn. Wat je op zo'n etappe meemaakt is prachtig en teveel om hier op te schrijven. In vogelvlucht dan: Een vrouwelijk pelgrim die iets meer snelheid heeft, mij inhaalt en 500 meter voor mij de bosjes induikt. Waarschijnlijk hoge nood.😁

Omdat de koster van de St. Romboutskathedraal in Mechelen vanmorgen vroeg nog  niet aanwezig was, neemt een schoonmaker mij mee naar een druk bezochte   zwerversopvang achter de kerk en krijg ik daar mijn stempel. 

Op de Grote markt in Mechelen komt  spontaan een auto naast me staan en vertelt de man achter het stuur het verhaal van zijn tocht in 2012 . Mensen die je tegenkomt op de route en je spontaan  een goede reis wensen, je de weg wijzen of een overnachtingsadres weten. 

Na de beklimming van de muur van Geraardsbergen was ik helemaal kapot en in Deux Acren een slaapplaats gezocht. Samen met de man en vrouw des huizes   lekker gegeten en van een overheerlijk Belgisch biertje genoten. Morgen op naar Frankrijk.

© Copyright 2016 Harry Stens