04-05-2016 Etappe 9

Chartres - Vendôme 110 km

Een prachtige zonnige dag. Afscheid genomen van de hospita nadat ze me op de foto had gezet voor haar website ...... Al fietsend over landelijke weggetjes langs graan- en koolzaadvelden door het dal van de Eure werd ik weer warm welkom geheten door de trouwe viervoeters, gelukkig wel achter de afrastering, die over de verlaten plattelands dorpjes waken. Blijft grappig bij elk dorp dat je binnen fietst hetzelfde concert.

De toegang tot Bonneval

Onderweg Andreas uit Brussel ontmoet. Met rugzak op wandelend naar SdC Hij loopt van gites naar gites, maar heeft 1 keer in dit uitgestrekte gebied, met weinig  voorzieningen, in de open lucht moeten slapen en het vreselijk koud gehad. Geschikte gozer. Bij zondere ontmoetingen. Zo ook een Fransman op een racefiets die een heel eind met mij heeft gefietst. 

Vendome.jpeg

Vendome

Waar het niet ging op z'n frans was engels onze voertaal. Een groot deel het dal van de Loir, niet te verwarren met de Loire, gevolgd. Een redelijk vlak traject door een lieflijke omgeving. En nu ben ik in Vendome. Ook een bekend bedevaartsoord en een belangrijke etappeplaats voor Santiagopelgrims.

En hier vertoef ik vannacht.


© Copyright 2016 Harry Stens