21-05-2016 Etappe 26

Foncebadón - Pedrafita do CeBreiro 81 km

Het tot steenhopen vervallen Foncebadon achter mij gelaten en het laatste steile deel van de berg Irago naar Cruz de Ferro beklommen.

Cruz de Ferro.jpeg

Cruz de Ferro

 Cruz de Ferro is een simpel ijzeren kruis bovenop een boomstam op het hoogste punt van de weg (1500m). Voor pelgrims een bemoedigend teken dat zij Santiago zouden halen. Symbolisch legden zij een deel van hun last af door het leggen van een steen aan de voet van de stam. Huidige pelgrims houden het gebruik in ere als afsluiting van een fase en nieuwe stap op hun levensweg. Dan volgt een spectaculaire lange en steile afdaling waarbij ik voor een een overstekend hert even flink in de remmen moest. Onderweg, nadat ik ze 2 keer de weg had gewezen, kennis gemaakt met Ger en Ria uit Oudkarspel.

Ria.jpeg

Ria

en Ger uit Oudkarspel.jpeg

en Ger uit Oudkarspel

 Aan het eind van de rit nog een 10 kilometer lange klim naar Puerto Pedrafita. Bijna aangekomen hoor ik een bekend motorgeluid. 

De ontmoeting met zoon  Vincent

Het was inderdaad Vincent, mijn zoon, die me met de motor was nagekomen vanuit Nederland. Een bijzonder moment nadat je bijna 4 weken in je eentje hebt gefietst. Samen een lekker biertje gedronken en heerlijk gegeten. Menu de la casa.

© Copyright 2016 Harry Stens