22-05-2016 Etappe 27

Pedrafita do CeBreiro - Ventas de Narón 86 km

Gelijk vanmorgen nog een helling van drie kilometer bedwongen naar Cebreiro dat 200 m. hoger op 1300 m. ligt. De hoogste bergkam tussen León en Galicië met fantastische vergezichten over de diepe groene dalen. 

Prachtige vergezichten  vanaf Cebreiro.jpeg

Prachtige vergezichten  vanaf Cebreiro.

stap ik graag even voor af op  zondagmorgen, een overstekende kudde geiten in het dorpje Cebreiro onder begeleiding van herder en border collies.jpeg

stap ik graag even voor af op  zondagmorgen, een overstekende kudde geiten in het dorpje Cebreiro onder begeleiding van herder en border collies

Vervolgens de klim naar de Alto de Polo en dan een fantastische afdaling van 12 km naar Triascastela door een bijzonder mooi gebied. Naar Ventas de Naron was het 12 km klimmen en daarmee heb ik het echte klimwerk van de camino gehad. Het parcours is heuvelachtig morgen maar daalt van 700 m. naar Santiago de Compostella op 250 m.

Proost op mijn zwager  en Go Ahead Eagles.jpeg

Proost op mijn zwager  en Go Ahead Eagles.

Onderweg werd ik door Anita op de hoogte gehouden van de tussenstand bij De Graafschap - Go Ahead Eagles. Het resultaat weten we allemaal. GAE promoveert naar de eredivisie. En daarmee is de El Classico van Overijssel is daarmee terug. Naast een biertje op de verjaardag van mijn zwager (ook GAE -fan) neem ik er nog  éen op de promotie van GAE.👍

Nog te gaan morgen.jpeg

Nog te gaan morgen.


© Copyright 2016 Harry Stens