23-05-2016 Etappe 28

Ventas de Narón - Santiago de Compostela 89 km

Ventas de Naron,  vanwaar ik vanmorgen vertrok, bestaat uit slechts een paar woningen. Het is belangrijk geweest in de Middeleeuwen, toen er een een veldslag plaats heeft gevonden tussen christenen en moren.

.... en dan op de laatste etappe het  moment van het omslaan van de laatste bladzijde  van de routebeschrijving

De laatste etappe  van mijn Camino  naar Santiago was nog best pittig en zat vol met korte en lange beklimmingen tot maar liefst10%. Vlak is het hier nergens, het is klimmen en dalen. Dus was het nog wel even flink harken. Maar  heb ook deze hobbels overwonnen.

Plaza do Obradoiro in Santiago.jpeg

Plaza do Obradoiro in Santiago

En als ik dan in Santiago aankom en de Plaza do Obradoiro op fiets en mijn zoon Vincent mij daar staat op te wachten dan doet dat wel wat met ons beide en ben je het afzien snel vergeten. 

Vader en zoon.jpeg

Vader en zoon

Een bijzonder mooi vader - zoon moment. Om  nooit te vergeten. Fijn dat hij heeft doorgezet en naar hier is gekomen, al is het dan wel op de motor! De  toeristische drukte is even wennen na vier weken landelijke camino. Vervolgens   het dichtstbijzijnde  terras opgezocht en een paar lekkere biertjes met elkaar gedronken. 

Deze twee Spaanse troubadours maakten het nog eens extra gezellig op het terras.jpeg

Deze twee Spaanse troubadours maakten het nog eens extra gezellig op het terras

Johan uit Den Haag nog weer ontmoet. 's Avonds lekker wezen eten bij Casa Manolo. Was een tip van ene Theo die hier rondloopt.  Daar worden goedkope pelgrims menu's geserveerd en krijg je nog grote porties. Het is er dan ook heel erg druk. Afscheid van Vincent genomen, die de volgende dag weer richting huis gaat. Los van de ontmoetingen die ik onderweg heb gehad, was het mentaal en fysiek zwaar. De hele dag ben je in jezelf aan het praten, met je zelf aan het overleggen en jezelf aan het motiveren. En het gemis van Ella en familie maakte het ook niet gemakkelijk. 
Maar alla, het mag ook zwaar zijn.

checkeredflag.jpg


© Copyright 2016 Harry Stens