De Day After.

Gisterenmorgen gelijk om 8 uur 's in de rij gaan staan bij het pelgrimsbureau om het Compostelaat op te halen. De wachttijd bedroeg toen al een uur. En de rij werd gestaag langer en langer.

En dit is 'm, het Compostelaat.jpeg

En dit is 'm, het Compostelaat

Met de bijlage waarop traject, afstand en data op staan vermeld.

Vervolgens  ben ik een kop koffie gaan drinken in de  huiskamer van de lage landen. Dat gerund wordt Nederlandse en/of Belgische  vrijwilligers. Onder het genot van een kop koffie even ervaringen uitwisselen met andere caminogangers.

De pelgrimsmis bijgewoond. Moet je trouwens een uur van te voren zitten, want  de kathedraal puilt uit. Het zwaaien van het geweldige wierookvat tot boven in de gewelven is spectaculair.

Unknown

Het geweldige wierookvat dat een slinger wordt gegeven

De Jacobscrypte bezocht en ook daar weer een lange rij toeristen. Mjn fiets weggebracht naar Soetens voor transport naar Nederland. Ik wilde graag terug met de  trein om het prachtige gebied, waar ik 4 weken heb liggen stoempen,  nog eens op mijn gemak te bekijken.  Helaas Spanje is geen probleem, maar in Frankrijk zijn er deze dagen spoorwegstakingen. Treinen werd me afgeraden. Dus wordt het vliegen vanuit Oporto. Daaraan vooraf gaat nog een busreis van 2 uur. En in nog geen 3 en 1/2 uur vliegen sta je al op Schiphol.

De Jacobscrypte.jpeg

De Jacobscrypte

Een goeie reden om nog eens met vakantie terug te gaan. Dick nog even gesproken, is gisteren(dinsdag) aangekomen en met Anton die  vandaag(woensdag) is  gearriveerd nog even bijgepraat op een terras. Verder heb ik het kathedraal-en het pelgrims museum bezocht. En dat was het. Een lieve groet aan iedereen en tot gauw weerzien.

Santiago de Compostella.jpeg

Santiago de Compostella


© Copyright 2016 Harry Stens