12-05-2016 Etappe 17

Sorde-l’Abbaye - Saint-Jean-Pied-de-Port 70 km

St. Jean Pied de Port is een mooie maar ook een drukke toeristische plaats. Het heeft een rijke historie en ligt ook in het gebied waar de ETA actief was. Het is het startpunt van de camino voor de wandelaars naar SdC.

Boutique de Pelerin in St. Jean Pied de Port.jpeg

Boutique de Pelerin in St. Jean Pied de Port

Ik had 's morgens al de bekende en populaire pelgrims alberque Beilari  gereserveerd. Twintig pelgrims kan het herbergen en voor 30 euro heb je een overnachting inclusief diner en ontbijt. Het is bewust Wifi-free gehouden omdat het elkaar  ontmoeten voorop staat. Het was dan ook een geweldige mooie avond waar vooraf aan het gezamenlijk diner o.l.v. de gastheer ruim tijd werd besteed aan nadere kennismaking met  elkaar. Allerlei nationaliteiten: Spanjaarden, Amerikanen, Duitsers, Brazilianen   Japanners, Canadezen aan 1 tafel. Heb nog als tolk opgetreden voor de Duitsers die de Engelse taal niet beheersten.  Heerlijk gegeten. Erwtensoep, lasagne, salades en toetje. Heb genoten van het verblijf in deze herberg. 

De pelgrimsalberque Beilari in St. Jean Pied de Port.jpeg

De pelgrimsalberque Beilari in St. Jean Pied de Port

De nacht was echter "a terrible night". Heb geen oog dicht gedaan want onze Canadeze kamergenoot heeft de hele nacht liggen zagen. En ik maar piekeren hoe kom ik zonder nachtrust die Pyreneeën over.

Een kaarsje opgestoken in de  kathedraal van St. Pied de Port.jpeg

Een kaarsje opgestoken in de  kathedraal van St. Pied de Port


© Copyright 2016 Harry Stens