30-04-2016 Etappe 5

Marchiennes - Tugny-et-Pont 112 km

Met "bon voyage" en eindelijk geen regen en geen wind voelt het goed om op pad te gaan. Door een glooiend landschap,  geel gekleurd van de koolzaad velden. Door slaperige dorpjes waar het lawaai van een blaffende hond de rust verstoort wanneer weer een pelgrim voorbij komt. Al snel kwam ik vanmorgen Ans en Laurens achterop en sloot Jaap uit Middelburg ook nog aan.

 Samen zijn we naar Cambrai gefietst. Bij de kathedraal Notre Dame de Grace wilden we onze tampon(=stempel) halen. Helaas was er  niemand die ons kon helpen. Toen we teleurgesteld weer buiten stonden om verder te gaan, kwam een mevrouw de kathedraal uitgehold om ons alsnog van een  stempel te voorzien. We waren zo blij als een kind. Na Cambrai heb ik mijn eigen plan getrokken en alleen verder gegaan naar St. Quentin. Over het mooie jaagpad langs de Schelde.

 Daar dacht ik even uitgescholden te worden maar het was toch echt Saint Jacques wat er naar mij werd geroepen. Op zijn Frans uitgesproken, klinkt het als .... In St. Quentin de basiliek bezocht en stempel ontvangen. 

Na 112 km vond ik het welletjes en overnacht ik in een eenvoudig  pelgrimsonderkomen van de vrienden van St. Jacques.


En morgen hoor je hier overal de  "Internationale"

© Copyright 2016 Harry Stens