20-05-2016 Etappe 25

León - Foncebadón 87 km

Het zijn echt de laatste loodjes. Ik verheug me op volgende week wanneer ik weer thuis ben. Geen wekker, lekker uitslapen en bijtanken. Moet nog 250 km en het zijn nog drie pittige ritjes. De ruime overwinning van mijn club Go Ahead Eagles op  de Graafschap, waarmee promotie naar de eredivisie bijna niet meer kan ontgaan, geeft mij vleugels.

De beroemde, van oorsprong Romeinse,  brug over de Rio Orbigo bij binnenkomst van het stadje Hospital de Orbigo.jpeg

De beroemde, van oorsprong Romeinse,  brug over de Rio Orbigo bij binnenkomst van het stadje Hospital de Orbigo

Nog even terug naar gisteren, een spiritueel moment. Op een bankje op het pleintje van het dorpje Gruilleros zaten drie vrouwtjes. De middelste zwaaide uitbundig naar mij alsof ze een bekende zag. Ze had een groen jasje aan en leek ontzettend veel op mijn moeder. Ik herkende in haar dat blije gezicht. Het blije gezicht wanneer je bij haar op bezoek kwam. Het raakte me diep en maakte me km's lang verdrietig. Nu ik het in toets raakt het me weer.

Souveniertje gekocht bij een schuurtje in Murias  de Rechivaldo.jpeg

Souveniertje gekocht bij een schuurtje in Murias  de Rechivaldo

Aan het eind van de etappe van vandaag van 850 meter hoogte naar 1450 meter geklommen. Morgen naar het hoogste punt van de Camino naar Cruz de Ferro op 1500 meter.

Links de alberque Monte Irago in Foncebadon waar ik vannacht met nog 35 caminogangers verblijf..jpeg

Links de alberque Monte Irago in Foncebadon waar ik vannacht met nog 35 caminogangers verblijf.

Vannacht slaap ik weer in een Alberque met 18 mensen op een slaapzaal. Bij het diner met de Noren Marian en Helge, de Welshmen Howard en Franco en de Duitse Michaela ontzettend gelachen, was super.

© Copyright 2016 Harry Stens